Volwassenen

Osteopathie bij volwassenen

Heeft u (langdurige) lichamelijke klachten die maar niet overgaan? Bent u al behandeld door een fysiotherapeut of manueel therapeut maar keren klachten na enige tijd toch weer terug?

Uw huisarts kan u niet verder helpen? Dit is het moment om uw klachten eens door een osteopaat te laten onderzoeken.

nekklachten

In mijn praktijk zie ik mensen met heel uiteenlopende klachten. De meeste cliënten hebben al verschillende behandeltrajecten gevolgd echter vaak zonder afdoende resultaat.

Reviews

 

Ellen

Ik kwam bij Maartje met lage rugpijn. Ik had al jaren last en had al van alles geprobeerd. Zonder resultaat. “Leer er maar mee leven” was het laatste advies. Helaas werd de pijn steeds erger en had ik er gedurende de dag steeds meer last van en ook ’s nachts wist ik soms niet meer hoe ik moest liggen. Ik was ooit met mijn zoon (20 jaar geleden) bij een osteopaat geweest en dat had toen enorm geholpen tegen de krampjes. Dit zat nog ergens in mijn hoofd en daarom nu voor mezelf een afspraak gemaakt. Binnen een week kon ik terecht bij Maartje. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Zij was de eerste die naar mij als geheel keek in plaats van alleen naar dat ene plekje op mijn rug waar ik pijn had. Al na 1 behandeling was de pijn enorm verminderd. Ik sliep weer en kon weer makkelijker bewegen. Hoewel de pijn op 1 plek zat behandelde ze een totaal andere plek en met goed resultaat. Na een paar behandelingen voelt mijn rug echt veel beter. Ik heb veel minder pijn en ben soepeler. Ik ben blij dat ik naar Maartje toe ben gegaan, ik had dit jaren eerder moeten doen!

CA

Al jaren lang loop ik met hoofdpijn klachten, wat de afgelopen jaren in migraine overging. Via de huisarts naar een fysio gestuurd, maar helaas niet het gewenste resultaat. Ik kwam bij Maartje Peeters terecht, twee dagen nadat ik contact heb gehad. Ze is erg vriendelijk, professioneel en luistert goed naar de klachten. Ik ben nu een aantal keren geweest, verdeeld over een paar maanden, en heb er echt baat bij! Ik heb al een paar maanden geen migraine/hoofdpijn klachten meer!

Veel
voorkomende
klachten binnen de praktijk zijn:

$

rugklachten en nekklachten

$

klachten t.g.v. een whiplash

$

hoofdpijn en migraine

$

burn out

$

spanningsklachten

$

klachten rondom de zwangerschap

$

aanhoudende klachten t.g.v. blessures of traumata

$

maagklachten en darmklachten

$

overgevoelige blaas

$

menstruatieklachten

$

(chronische) vermoeidheid

$

duizeligheid en oorsuizen

$

buikklachten/ buikpijn

$

chronische pijn

$

oorpijnen

$

kaakklachten en kaakklemmen

$

gewrichtspijnen

$

tennisarm

$

onverklaarbare lichamelijke klachten

Enkele klachten uitgelicht…

rug- en nekklachten

Rugklachten en nekklachten

Zowel (lage) rugklachten als nekklachten komen veelvuldig voor. Bijna iedereen heeft hier wel eens last van gehad en vaak verdwijnen klachten vanzelf of met behulp van een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut. Echter regelmatig hebben mensen te kampen met langdurige of steeds terugkerende rugpijn. Ondanks behandeling en gerichte oefentherapie blijven klachten persisteren en röntgenologisch onderzoek verklaart ook niet altijd waar de pijn vandaan komt.

Waarom osteopathie bij rugklachten?

De ‘oorzaak’ van de rugpijn of nekklachten kunnen hun oorsprong hebben op een geheel andere plek in het lichaam. Spanning in bepaalde organen, zoals baarmoeder, blaas, darmen, nieren, lever en de longen kunnen ook rugpijn veroorzaken. Deze organen zijn namelijk onder andere opgehangen aan de wervelkolom, het bekken en de ribben.

Als deze weefsels niet soepel bewegen door bijvoorbeeld een doorgemaakte ontsteking, door verklevingen na een operatie (of door endometriosis) of door stress kunnen wervels ook vast gaan zitten. In dit geval zal alléén behandeling van de rug niet voldoende effect hebben. Ook voet, knie, heup en bekken problemen kunnen rugklachten veroorzaken. En blokkades in de rug kunnen pijnklachten in een arm geven. Vaak ontstaat als gevolg van een blokkade in het lichaam een kettingreactie aan problemen. De blokkade zelf hoeft niet eens pijnlijk te zijn.

burn out volwassenen

Burn out

Mensen met een burn out zijn niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk totaal uitgeput. De batterij is leeg en deze weer opladen kost veel tijd. Allerlei klachten kunnen optreden als vermoeidheid, slaapproblemen, labiliteit, paniekaanvallen, hartkloppingen en een verscheidenheid aan lichamelijke klachten. Het zenuwstelsel en de bijnieren zijn overbelast en bij het minste of geringste schiet het lichaam weer in een stressmodus. Herstellen na een burn out is daarom meestal een langdurig proces. 

Hoe kan een osteopaat helpen bij een burn out?

Een osteopaat kan helpen het zenuwstelsel tot rust te brengen door specifieke zenuwpunten te behandelen maar ook door spanningen in weefsels (bijv. de maag en darmen, middenrif, spieren en gewrichten) en blokkades in o.a. de rug vrij te maken. Als lichamelijke spanningsklachten en pijnklachten verminderen komt het lichaam meer in balans, zit de cliënt beter in zijn vel en schiet het lichaam minder snel in een stressmodus. Hierdoor gaat het slapen beter en kan het lichaam aan herstel werken. Gedurende dit proces is het echter vaak ook belangrijk om negatieve omgevingsfactoren aan te pakken. Hierbij kan een coach of psycholoog hulp bieden. 

hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine kunnen het dagelijks leven van iemand behoorlijk beïnvloeden. Vaak geeft medicamenteuze behandeling (tijdelijk) verlichting maar langdurig medicijngebruik kan vervelende bijwerkingen hebben. Niet alle vormen van migraine zijn met behulp van osteopathie te behandelen maar meestal lopen hoofdpijn en migraine door elkaar heen of het een versterkt het andere.

Wat kan een osteopaat voor iemand met migraine en hoofdpijnklachten betekenen?

Een osteopaat onderzoekt tijdens een uitgebreid lichamelijk onderzoek alle facetten van het lichaam die hoofdpijn kunnen veroorzaken en in stand kan houden zoals de nek, rug, de kaak, de voorkant van de hals, maar ook de souplesse van de thorax, het middenrif en organen van de bovenbuik. 

Ik heb al jaren ervaring met behandeling van hoofdpijnklachten. Ik zie regelmatig dat hoofdpijn en migraine versterkt worden door blokkades in de rug en nek. Ook een verhoogde spierspanning a.g.v. stress verergert deze klachten. Dit is vrij bekend maar wat minder bekend is is dat ook kaakproblemen, gebitsproblemen, tandenknarsen en klemmen veel hoofdpijnklachten veroorzaken. Meestal is er ook sprake van veel spierspanning aan de voorkant van de hals. Mensen hebben het gevoel alsof er een brok in de keel zit die niet weg gaat. Ook een val op het gezicht of hoofd en een whiplash kunnen persisterende hoofdpijnklachten geven. 

slaapprobleem volwassenen

Slaapproblemen

Problemen met slapen kunnen ontstaan als gevolg van allerlei factoren zoals stress, overprikkeling, hormonale dysbalans, door pijnklachten. Door stress en burn out bijvoorbeeld is het zenuwstelsel overprikkelt en blijft in een stressmodus waardoor een goede nachtrust uit blijft. Hierdoor neemt de prikkelbaarheid nog meer toe en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Ook lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat  u niet in een diepe slaap komt. 

Een osteopaat gaat opzoek naar de oorzaak en zal  lichamelijke spanningen en blokkades met zachte behandeltechnieken losmaken waardoor het lichaam meer in balans komt en u beter en dieper zal slapen.

Osteopathie kan uitkomst bieden bij slaapproblemen en ervoor zorgen dat het niveau aan stress af zal nemen en we weer beter in ons vel komen te zitten.

Contact met Osteopathie Peeters

Heb je een vraag over osteopathie of een bericht voor Maartje Peeters, vul het formulier in

Telefoon

071-5619349

Adres

Maandag t/m vrijdag:
Therapiepraktijk Seelen
Leidseweg 155
2253 AB Voorschoten