Veelgestelde vragen

Wat doet een osteopaat en welke klachten worden behandeld?

 Als osteopaat bekijk ik het lichaam als één geheel. Ik weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden. Regelmatig komt het voor dat de ‘oorzaak’ van de klachten zich in een heel ander deel van het lichaam bevindt dan waar de klacht uiteindelijk tot uiting komt. Dit is de reden waarom mensen vaak, ondanks dat ze al behandeld zijn, met klachten blijven lopen.

Welke klachten worden behandeld door een osteopaat?

In mijn praktijk zie ik voornamelijk mensen met chronische pijnklachten zoals hoofdpijn, migraine, rugklachten, gewrichtsklachten, buikklachten, menstruatieklachten en onverklaarbare lichamelijke klachten. De meeste cliënten hebben al verschillende behandeltrajecten gevolgd echter vaak zonder afdoende resultaat. Ook mensen met een burn out zie ik regelmatig.

 

Hoe onderzoekt een osteopaat?

In een uitgebreid vraaggesprek worden uw klachten en uw algehele lichamelijke gezondheid besproken. Ook uw ziektegeschiedenis, eventuele operaties en andere behandelingen, medicatie en voedingspatroon worden in kaart gebracht. Vervolgens vindt een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats aan de hand waarvan een diagnose wordt gesteld en een eventuele behandeling wordt ingezet.

Hoe behandelt een osteopaat?

Een osteopaat behandelt met zijn handen en maakt veelal gebruik van zachte technieken.

Een behandeling is gericht op het verhelpen van de blokkades die klachten veroorzaken. Dit kan dus ook zijn in een geheel ander deel van het lichaam dat waar de pijnklacht zich bevindt. Een osteopaat gebruikt geen apparatuur of medicijnen.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?
De duur van een behandelsessie osteopathie is afhankelijk van uw klacht, maar als richtlijn is er met 3 à 4 behandelingen een duidelijke verbetering waarneembaar. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt in overleg besproken wat er verder gedaan kan worden. Ook is het mogelijk om preventief een aantal keer per jaar een afspraak te maken.
Wat is het verschil tussen fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie?

Deze therapievormen lopen enigszins in elkaar over. De meeste osteopaten zijn van oorsprong fysiotherapeutisch onderlegd. Het grootste verschil is dat de osteopaat een uitgebreidere medische kennis en meer behandelvaardigheden heeft en het lichaam in zijn totaliteit onderzoekt en behandelt. Behandeling wordt – wanneer nodig – gecombineerd met oefeningen en tips en adviezen over lifestyle en voeding. 

Osteopathie is voor alle leeftijden. Ik behandel mensen in alle leeftijds categorieën, van hele jonge baby’s (vanaf 3 weken) tot en met ouderen die ik help zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven.

Allerlei verschillende klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of rugklachten kunnen veroorzaakt worden door lichaamsdelen die ‘te vast’  zitten. Daar kan een osteopaat wat aan doen. In een kort filmpje over osteopathie wordt uitgelegd hoe een osteopaat te werk gaat.

Contact met Osteopathie Peeters

Heb je een vraag over osteopathie of een bericht voor Maartje Peeters, vul het formulier in

Telefoon

071-5619349

Adres

Maandag t/m vrijdag:
Therapiepraktijk Seelen
Leidseweg 155
2253 AB Voorschoten