Wist u dat osteopathie goed kan helpen bij de naweeën van een doorgemaakte griep of verkoudheid? Heeft u nog steeds last van verstopte holtes, hoofdpijn, een drukkend gevoel op de oren of oorsuizen, dan kan osteopathie verlichting bieden.

Bovengenoemde klachten kunnen vaak lang aanhouden na een doorgemaakte griep of verkoudheid. Ook blijven mensen vaak langdurig hoesten wat weer een extra belasting geeft op de borstkast en de nek, die op zijn beurt ook voor klachten kan zorgen.

Een osteopaat gaat op zoek naar de verstoppingen en blokkades. Een verstopping van de holtes kan goed behandeld worden door de afvoer te verbeteren van het aangezicht. Het aangezicht bestaat uit allerlei kleine botstukjes die met elkaar zijn verbonden en onderling beweeglijk zijn. Door deze zacht los te maken komt het vastzittende slijm in de holtes los en vloeit het gemakkelijker af waardoor de druk ook zal afnemen binnen de holtes, in de oren en achter de ogen.

De nek en borstkast kunnen vast gaan zitten doordat met hoesten er een enorme kracht vrij komt. De longen zijn met hun longvliezen verbonden aan de borstkast en de nek. Als gevolg van hoestbuien ontstaat er veel spanning op de nek en de rug met eventuele blokkades tot gevolg. Naast het oplossen van klachten is het ook belangrijk om een goede weerstand op te bouwen om te voorkomen dat u weer ziek wordt. Een osteopaat kan u hierbij helpen.

Mocht u meer informatie willen, neem dan contact op of maak een afspraak voor een onderzoek en behandeling.