Wat maakt osteopathie zo’n effectieve behandelvorm voor sporters?

Ieder lichaam heeft zijn eigen geschiedenis van blessures, ongelukjes, ziektes en eventuele operaties. Al deze kunnen op korte of lange termijn zorgen voor blokkades in het lichaam waardoor het lichaam minder belastbaar is en er blessures ontstaan.

De kracht van osteopathie ter behandeling en preventie van sportblessures ligt ‘m in het bekijken van de mens in zijn totaliteit. Een verminderde beweeglijkheid van een structuur kan een kettingreactie teweegbrengen in het lichaam. Zo kan een blokkade van de enkel (bijvoorbeeld na verzwikken) ervoor zorgen dat de voet anders wordt neergezet en afgewikkeld wat op zijn beurt weer knieklachten, liesklachten en/of rugklachten kan veroorzaken. En zo kan ook een vastzittend bekken liesklachten, heupklachten of rugklachten geven. Een vastzittend bekken kan weer het gevolg zijn van darmproblemen, littekenverklevingen in de onderbuik of een baarmoederkanteling na een bevalling.

Een blokkade op zich hoeft geen klachten te geven en kan er al jaren zitten zonder gevolg. Bij intensief belasten en sporten kan dit opeens problemen gaan geven. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de blessure, de blokkades. Deze kunnen zich dus op een andere plaats in het lichaam bevinden dan waar de klacht zich presenteert.

Heeft u last van een (sport)blessure of al langere tijd lichamelijke klachten?

Maak dan gerust een afspraak voor een oriënterend consult of behandeling. Ik ga dan samen met u bekijken wat er aan uw klacht te doen is.