Osteopaat Leiden

Een ervaren osteopaat in Leiden en omgeving vindt u bij Osteopathie Peeters. Met behulp van een osteopaat kunnen vele ongemakken verholpen worden. Denk aan verschillende lichamelijke klachten, zoals langdurige rug- , nek- en schouderklachten zoals chronische vermoeidheid of lichamelijk ongemak. Als osteopaat kijk ik naar het hele lichaam, omdat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloedt. Als osteopaat in Leiden ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht of en het probleem in plaats van dat we symptomen gaan bestrijden. Meer over osteopathie in Leiden leest u op deze pagina.

Osteopathie Leiden

Voor een ervaren osteopaat in Leiden moet u bij Osteopathie Peeters zijn. Als osteopaat in Leiden kijk ik naar het hele lichaam en de beweeglijkheid in de weefsels. Alle weefsels in een lichaam zorgen ervoor dat we vrij kunnen bewegen en hier is het lichaam dan ook op gebouwd. Als de beweeglijkheid minder wordt of niet meer voldoende is, functioneert het lichaam minder goed en gaat ook het zelfherstellende vermogen achteruit. Wanneer u bij een osteopaat in Leiden komt zult u na drie of vier behandelingen al een duidelijke verbetering voelen. Als dit niet zo is, gaan we in overleg kijken wat er verder gedaan kan worden.

Voor wie is osteopathie in Leiden?

Osteopathie is voor iedereen, van jong tot oud. Als osteopaat in de directe omgeving van Leiden heb ik verschillende behandelmethodes, afhankelijk van de leeftijd van de cliënt. Bij kinderen en baby’s worden bijvoorbeeld alleen zachte manuele technieken gebruikt en wordt er nooit gekraakt. De klachten waar mensen met baby’s voor komen, zijn doorgaans slaapproblemen, reflux, krampen en pijnklachten. De problemen van jonge kinderen zijn heel divers.  en kunnen ook verschillende oorzaken hebben van groeipijnen tot klachten die komen door externe prikkels.

Onderzoek door osteopaat in Leiden

Een lichamelijk onderzoek door een osteopaat in Leiden bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint met een uitgebreid vraaggesprek om een duidelijk beeld te kunnen krijgen over het ontstaan, verloop en de ernst van de klacht. Hierna wordt besproken welke onderzoeken en behandelingen al hebben plaatsgevonden. Als dit allemaal duidelijk is dan wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van alle resultaten stel ik als osteopaat een diagnose en wordt de behandeling ingezet. Bij osteopathie wordt voornamelijk de handen gewerkt en voornamelijk zachte technieken gebruikt. Tijdens de behandelingen wordt geen apparatuur gebruikt. Als osteopaat in Leiden ga ik op zoek naar spanning in weefsels die ervoor kunnen zorgen dat (er) blokkades ontstaan. Deze blokkades hebben als gevolg dat er een verminderde beweeglijkheid en doorbloeding ontstaat van het orgaan, een gewricht of spier. Hierdoor treden klachten op.

Wilt u meer weten over osteopathie in Leiden of over mijn behandelingen als osteopaat in Leiden en omgeving? Neem dan contact op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.