Osteopaat Wassenaar

Een osteopaat in Wassenaar en omgeving vindt u bij Osteopathie Peeters. Als osteopaat heb ik (al) veel ervaring en ik volg jaarlijks diverse nascholingen zodat mijn kennis altijd up-to-date is en mijn inzicht verder wordt ontwikkeld. Als osteopaat kijk ik naar het hele lichaam en de verbinding van weefsels en hun onderling relaties. Met osteopathie in Wassenaar wil ik uw klacht of probleem bij de oorzaak aanpakken en dus niet alleen de symptomen verminderen of weghalen.

Osteopathie Wassenaar

Tijdens osteopathie nabij Wassenaar kijk ik naar het gehele lichaam en de beweeglijkheid van weefsels die aanwezig zijn in het lichaam. Deze beweeglijkheid is erg belangrijk voor het functioneren van het lichaam en daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Als de beweeglijkheid van de weefsels afneemt, dan functioneert het lichaam ook minder. Dit zorgt ervoor dat klachten en pijntjes kunnen ontstaan.

Onderzoek en behandeling osteopaat Wassenaar

Het onderzoek dat ik als osteopaat in Wassenaar uitvoer, bevat meerdere onderdelen en is erg grondig. Het begint met een vraaggesprek. Met behulp van dit vraaggesprek vorm ik een beeld van het ontstaan, verloop en de ernst van de klacht of het probleem. Na het vraaggesprek komen ook de vorige onderzoeken en behandelingen die u al heeft ondergaan aan bod. Als afsluiting van het onderzoek is er nog een lichamelijk onderzoek. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat ik als osteopaat een diagnose kan stellen en een behandeling kan voorstellen voor de osteopathie.

De duur van de behandelsessies zijn afhankelijk van de klacht of het probleem maar doorgaans treedt er na drie tot vier behandelingen flinke verbetering op. Als dit niet zo is dan wordt er gekeken naar wat er anders kan of wat er verder nog gedaan kan worden. Tijdens de behandelingen worden er geen apparaten gebruikt. Een osteopaat behandelt altijd met zijn of haar handen

Osteopathie Wassenaar cliënten

Als osteopaat in Wassenaar ontvang ik veel verschillende cliënten voor osteopathie. Van baby’s tot aan volwassen; voor bijna iedereen is osteopathie in Wassenaar mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van de cliënt zijn er ook verschillende behandelmethodes mogelijk. Bij baby’s en kinderen worden bijvoorbeeld alleen zachte, manuele technieken toegepast. Bij volwassenen kunnen er ook stevigere  technieken, zoals het bekende ‘kraken’, worden gebruikt, maar alleen als u hiermee instemt.

Osteopathie kan vele klachten verhelpen. Wilt u graag weten of osteopathie in Wassenaar ook uw klachten kan verhelpen? Neem dan contact op met de osteopaat van Osteopathie Peeters en kom erachter wat ik voor u kan betekenen.