Osteopaat Pijnacker

Voor een osteopaat in Pijnacker en omgeving moet u zijn bij Osteopathie Peeters. Als osteopaat heb ik veel ervaring en daarnaast volg ik jaarlijks nog nascholingen zodat ik mijn inzicht verder kan ontwikkelen en het zorgt er voor dat mijn kennis up-to-date blijft zodat ik u op de beste manier kan helpen. Als osteopaat in Pijnackerkijk ik ten alle tijden naar het hele lichaam. Dit komt omdat alle weefsels in het lichaam in verbinding met elkaar zijn en elkaar dus ook beïnvloeden. Meer over mijn werkzaamheden en osteopathie in Pijnacker in het algemeen leest u op deze pagina.

Osteopathie Pijnacker

Zoals gezegd, kijk ik tijdens de osteopathie in Pijnacker naar het hele lichaam. Het belangrijkste in het lichaam is de beweeglijkheid van alle weefsels die aanwezig zijn. Dat deze weefsels goed kunnen bewegen, is belangrijk voor het kunnen functioneren van het lichaam. Daarnaast heeft het ook invloed op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wanneer de beweeglijkheid dus niet voldoende is, kunnen er pijntjes en klachten ontstaan en functioneert het lichaam in z’n totaal minder. Maar dit is vaak op te lossen met behulp van een osteopaat in Pijnacker.

Onderzoek en behandeling osteopaat Pijnacker

Het onderzoek dat ik als osteopaat in Pijnacker uitvoer, bestaat doorgaans uit twee onderdelen: een gesprek en het lichamelijke onderzoek. Tijdens het gesprek stel ik veel vragen om een duidelijk beeld te kunnen vormen over het ontstaan, verloop en de ernst van de klacht. Daarnaast bespreken we ook welke onderzoeken en behandelingen u al heeft doorlopen. Vervolgens doe ik als voorbereiding op de osteopathie behandelingen een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Aan de hand van de twee onderdelen van het onderzoek kan ik een diagnose stellen.

Als de diagnose gesteld is, is het tijd voor de behandelingen. Tijdens de behandelingen gebruik ik als osteopaat in Pijnacker alleen maar m’n handen; er komt geen apparatuur aan te pas. Ik ga op zoek naar de spanningen in weefsels die zorgen voor blokkades en probeer deze op te heffen, zodat de doorbloeding en/of beweeglijkheid van het orgaan, het gewricht of de spier weer normaal wordt. Doorgaans zult u een hele verbetering voelen na drie of vier behandelingen. Mocht dit niet zo zijn dan ga ik voor de volgende keer dat u naar Osteopathie Peeters komt kijken of er aanpassingen mogelijk zijn.

Osteopathie Pijnacker cliënten

De cliënten voor osteopathie in Pijnacker zijn van alle leeftijden. Het is ook mogelijk om een baby te laten behandelen door een osteopaat. Tevens volwassenen of ouderen kunnen terecht bij mij als osteopaat in Pijnacker. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met me op.