Osteopaat Leidschendam

Een osteopaat in Leidschendam en omgeving vindt u bij Osteopathie Peeters. Ik heb jarenlange ervaring als osteopaat en ik doe er alles aan om mijn kennis te verbeteren en inzicht te ontwikkelen. Dit doe ik door middel van jaarlijkse nascholingen. Hierbij ben ik ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van osteopathie. Alles over mijn werkzaamheden en osteopathie in Leidschendam leest u hier.

Osteopathie Leidschendam

Tijdens een osteopathie behandeling in Leidschendam wordt er door de osteopaat altijd gekeken naar het gehele lichaam. De beweeglijkheid van de weefsels in het lichaam is zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het lichaam optimaal kan functioneren en ook zelf kan herstellen. Als de beweeglijkheid van de weefsels vermindert dan vermindert ook het functioneren van het gehele lichaam. Doordat het lichaam niet goed functioneert zullen er pijntjes en klachten ontstaan.

Onderzoek en behandeling osteopaat Leidschendam

Als osteopaat in Leidschendam voer ik voordat de behandelingen beginnen altijd een onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat uit een gedeelte met een vraaggesprek en gedeelte met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Gedurende het vraaggesprek is het de bedoeling dat ik een beeld kan vormen van de oorzaak, het verloop en de ernst van de klacht. Tijdens dit gesprek zullen ook eerdere onderzoeken en behandelingen belangrijk zijn. Als voorbereiding op de osteopathie is een lichamelijk onderzoek noodzakelijk aan de hand waarvan ik een diagnose stel.

Wanneer een diagnose gesteld is, is het tijd voor de osteopathie behandelingen in Leidschendam. Als osteopaat gebruik ik tijdens mijn behandelingen geen apparatuur, maar alleen m’n handen. Ik ga op zoek naar spanningen en knopen in weefsels die zorgen voor blokkades. Door deze blokkades op te heffen, kan de doorbloeding en/of beweeglijkheid van het orgaan, het gewricht of de spier weer herstellen. Over het algemeen merken mensen die een osteopathie behandeling in Leidschendam ondergaan al na drie of vier behandelingen een aanzienlijke verbetering. Wanneer dit niet zo is, zal ik als osteopaat de behandeling waar het kan aanpassen of u doorverwijzen.

Osteopathie Leidschendam cliënten

Bij osteopathie Peeters in Leidschendam komen vele verschillende cliënten, van baby’s met slaapproblemen tot volwassenen met chronische nekklachten. Bijna iedereen is wel te behandelen door een osteopaat in Leidschendam. Wilt u meer weten over osteopathie in Leidschendam en wat ik als osteopaat voor u kan betekenen? Neem dan contact op en maak een afspraak bij Osteopathie Peeters.