Osteopaat Leiderdorp

Bent u op zoek naar een osteopaat in Leiderdorp en omgeving? Die vindt u bij Osteopathie Peeters. Dankzij een osteopaat kunnen vele klachten en problemen worden opgelost. Bij een osteopathie behandeling wordt het lichaam als een geheel gezien. Het hele lichaam staat in verbinding met elkaar en beïnvloedt elkaar dus ook. Als osteopaat in Leiderdorp is het dan ook mijn doel om de oorzaak van een klacht of probleem te vinden en aan te pakken in plaats van een symptoom te bestrijden.

Osteopathie Leiderdorp

Bij een osteopathie behandeling in Leiderdorp kijk ik als osteopaat naar de beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam. De beweeglijkheid is erg belangrijk. Hoe minder beweeglijk het lichaam is, hoe slechter het zelf herstellend vermogen van het lichaam is. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat het lichaam minder functioneert. Hierdoor kunnen klachten en pijntjes ontstaan.

Onderzoek en behandeling osteopaat Leiderdorp

Wanneer u een onderzoek ondergaat bij een osteopaat in Leiderdorp, zult u merken dat dit erg uitgebreid is. Aan de hand van de diagnose die wordt gesteld, wordt een behandelplan opgesteld en na drie of vier behandelingen is het de bedoeling dat u een duidelijke vooruitgang boekt. Mocht dit toch niet zo zijn, dan vindt er overleg plaats hoe er verder wordt gegaan.

Het onderzoek start met een diepgaand gesprek waarin ik als osteopaat een beeld probeer te vormen over het ontstaan, het verloop en de ernst van de klacht of het probleem. Daarnaast bespreken we onderzoeken en behandelingen die u al bent ondergaan. Na het stellen van de laatste vragen, voer ik een lichamelijk onderzoek uit. Aan de hand van het gesprek en het lichamelijk onderzoek stel ik de diagnose.

Voor wie is osteopathie Leiderdorp?

Osteopathie in Leiderdorp is voor iedereen met klachten of ongemakken, van jong tot oud. Natuurlijk heeft elke leeftijdsgroep wel zijn eigen aanpak. Bij baby’s en jonge kinderen worden zachte behandeltechnieken gebruikt. De meest voorkomende problemen bij baby’s zijn slaapproblemen, krampen en pijnklachten. Dankzij osteopathie kan ik deze als osteopaat doorgaans verhelpen zonder dat er vervelende medicijnen nodig zijn voor uw baby. De klachten waarmee jonge kinderen te maken krijgen, hebben vaak te maken met de groei en de verandering die zij doormaken. Daarnaast zijn jonge kinderen vaak beïnvloedbaar door externe prikkels die lichamelijke spanning kunnen geven. Bij volwassenen zijn veel lichamelijke klachten op te lossen door middel van osteopathie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rug- en nekklachten tot aan spanningsklachten en gewrichtspijnen.

Wilt u een afspraak maken met mij als osteopaat in Leiderdorp? Neem dan contact op met Osteopathie Peeters en maak een afspraak waarbij we gaan kijken of ik u kan verder helpen.