Osteopaat Katwijk

Osteopathie Peeters is uw osteopaat in Katwijk . Met behulp van een osteopaat kunnen vele lichamelijke klachten worden aangepakt. Tijdens een osteopathie behandeling wordt het hele lichaam als een geheel gezien, alles staat met elkaar in verbinding. Doordat alles met elkaar in verbinding staat wordt het dus ook allemaal door elkaar beïnvloed. Als osteopaat in Katwijk ga ik bij mijn cliënten altijd voor het aanpakken van de oorzaak in plaats van het gevolg. Met behulp van osteopathie komt u dus ook echt van uw klachten af of worden ze verlicht. Meer over mijn diensten als osteopaat in Katwijk vindt u op deze pagina.

Osteopathie Katwijk

Als osteopaat kijk ik tijdens een osteopathie behandeling in Katwijk naar de weefsels en de beweeglijkheid daarvan. Dit is een erg belangrijk onderdeel in de behandeling van het lichaam. Het is namelijk zo dat hoe minder een lichaam kan bewegen hoe slechter het lichaam functioneert. Daar komt ook nog eens bij dat het lichaam slechter herstelt als de weefsels niet zo kunnen bewegen als ze zouden moeten.

Onderzoek en behandeling osteopaat Katwijk

Het onderzoek dat u als eerste ondergaat bij een osteopaat in Katwijk is erg uitgebreid. Het onderzoek begint met een uitgebreid gesprek waarin ik veel vragen stel. De bedoeling van het gesprek is dat ik een beeld kan vormen over het ontstaan, het verloop en de ernst van de klacht(en). Andere onderzoeken en behandelingen die u al hebt ondergaan komen ook aan bod. Als afsluiting van het onderzoek vindt er nog een lichamelijk gedeelte plaats. Tijdens dit lichamelijk onderzoek, onderzoek ik het gehele lichaam.

Aan de hand van alle bevindingen uit het onderzoek wordt een diagnose gesteld en kan de behandeling worden gestart. Over het algemeen zult u merken dat er na drie of vier behandelingen al een duidelijke verbetering optreedt. Als dit niet het geval is dan wordt er in overleg gekeken naar wat er verder gedaan kan worden.

Over onze osteopathie cliënten 

De cliënten voor osteopathie in Katwijk kunnen van alle leeftijden zijn. Het is al mogelijk om bij baby’s te beginnen met osteopathie. Vaak gebeurt dit wanneer de baby om een of andere reden slaapproblemen, krampjes of lichamelijke klachten heeft. Bij jonge kinderen en volwassen zijn de klachten divers en kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Binnen de osteopathie worden voornamelijk zachte technieken gebruikt. Bij baby’s en jonge kinderen zal er bovendien nooit ‘gekraakt’ worden. Mocht dit bij een volwassene wel nodig zijn zal dit altijd in overleg en met toestemming gebeuren.

Meer weten over mij als osteopaat in Katwijk of wilt u meer weten over wat osteopathie voor u kan betekenen? Neem dan contact op en maak een afspraak.