Osteopaat Alphen aan den Rijn

Als u op zoek bent naar een osteopaat in Alphen aan den Rijn of omgeving, dan bent u op het juiste adres bij Osteopathie Peeters. Als osteopaat kan ik u bij Osteopathie Peeters helpen bij verschillende ongemakken, zoals chronische vermoeidheid, pijnklachten, lichamelijk ongemak of een gevoel van niet lekker in uw vel zitten. Het lichaam wordt als één geheel gezien door een osteopaat. Daardoor weet ik precies welke lichaamsweefsels in verbinding met elkaar staan en hoe deze weefsels elkaar beïnvloeden. Hierdoor kan ik als osteopaat in Alphen aan den Rijn de mogelijke oorzaak van uw klachten vinden die andere medici niet konden vinden. Het kan in sommige gevallen zelfs zo zijn dat de oorzaak in een heel ander gedeelte van het lichaam zit dan waar de klacht optreedt. Wilt u meer weten over osteopathie in Alphen aan den Rijn? Lees dan verder op deze pagina.

Osteopathie Alphen aan den Rijn

Tijdens die osteopathie behandeling in Alphen aan den Rijn wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van lichaamsweefsels. Dit zijn alle onderdelen van het lichaam: van bloedvaten tot spieren en van gewrichten tot botten en ingewanden. Deze delen van het lichaam kunnen allemaal bewegen en werken samen waardoor het lichaam normaal kan functioneren. Een lichaam functioneert gezond als de beweeglijkheid van alle lichaamsweefsels goed is. Wanneer deze beweeglijkheid minder wordt, dan wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ook minder. Een osteopaat in de buurt van Alphen aan den Rijn kan op zoek gaan naar de oorzaak van uw klacht en doet dit door het hele lichaam te onderzoeken.

Voor wie is osteopathie in Alphen aan den Rijn?

Voor alle leeftijden is osteopathie in Alphen aan den Rijn mogelijk. Een osteopaat in Alphen aan den Rijn kan verschillende lichamelijke klachten van baby’s, zoals slaapproblemen, krampjes, reflux en pijnklachten verhelpen. Bij jonge kinderen kan osteopathie vaak een oplossing bieden voor de lichamelijke klachten die ontwikkeld worden tijdens het groeien. Jonge kinderen zijn daarnaast ook gevoelig voor prikkels van externe bronnen. Deze prikkels kunnen ook weer zorgen voor lichamelijke spanningen. Bij kinderen en baby’s wordt altijd gebruik gemaakt van zachte manuele technieken door de osteopaat. Naast baby’s en kinderen kunnen ook volwassenen met verschillende lichamelijke klachten worden behandeld. Bij volwassenen kan er ook het zogeheten ‘kraken’ plaatsvinden, als er toestemming voor wordt gegeven.

Wanneer een osteopaat inschakelen?

Bij volwassenen wordt een osteopaat in Alphen aan den Rijn doorgaans ingezet wanneer mensen langdurige of chronische klachten hebben. Er wordt vaak doorverwezen naar osteopathie als er geen medisch aanwijsbare oorzaak voor het probleem of de klacht is. Klachten zoals in de nek of rug, hoofdpijnen en migraine, spanningsklachten, burn-outs en gewrichtspijnen zijn de meest behandelde klachten door een osteopaat in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Wilt u graag een afspraak maken bij een osteopaat in de buurt van Alphen aan den Rijn? Neem dan contact op met Osteopathie Peeters.